Deterjanla Yapılan Temizlik, Temizlik Değil Bozmaktır. İnsanı ve Çevreyi Hasta Etmektir.

SAYIN YAZAR

Detaylı olarak mail istediğiniz için teşekkür ederiz. Bu yazışmayı yapmakta şu an bile geç kaldığımızı düşünüyoruz. İnsanlar kanser olduktan sonra mı bu konuya önem göstereceğiz?
Hassasiyetinizden dolayı tekrar teşekkür etmek istiyoruz. Çünkü üç rakamlı sayıda mail yolladık ama geri dönüş bir elin parmakları kadar değil.
Müsaadenizle önce tehlikeyi biraz açalım. İstediğiniz doktora veya kimyacıya da sorabilirsiniz.

DETERJANLAR:
1-Çamaşır deterjanı
2-Bulaşık Deterjanı
3-Diş Macunu
4-Şampuan
5-Sıvı Sabunlar
Hepsi deterjandır. Yüzey aktif maddeleri bilim adamları tarafından Şeytan pisliği olarakta adlandırılır.
12 karbonlu tek bağlı ve ucunda da benzen halkası yapışıktır. Bu yapı kolay kırılmaz, insan vücudu tarafından dışarıya atılamayan bir yapıya sahiptir ve mutlaka tesirini gösterir.

A- Bu Yapı Kırılmazsa; bağışıklık sistemi zarar görür, yani bir kere hasta olacaksanız on kere hasta olursunuz. Üç günde iyleşecekseniz 10-15 günde iyileşirsiniz. İki çeşit hastalığınız olacaksa on çeşit hastalığınız olur. Etrafınıza bir bakın? Araba çeşidi mi çok? Hastalık çeşidi mi? Araba tamirhanesi mi fazla? Hastane sayısı mı? Ne oluyor?Acilen sorgulamak lazım değil mi? Çünkü vücudun savunma mekanizması bu madde ile meşguldür.

B- Bu Yapı Kırılırsa; KANSER EDER. Bu yapı sadece insan vücudu ve/veya canlı bedenindeki yapıları kırarken zayıflayıp alkil ve benzen grubu olarak ayrılır. Alkil grubu beslenme, hücre çoğalması yaparken, benzen grubu ortamdaki O2 oksijeni bitirir, yaniyakar. Neticede KANSER yapar.

3.DÜNYA HARBİ İNSANLA KANSER ARASINDA ÇIKACAK EMİN OLUN.
Bir tahmine göre en geç 5 yıl, bir diğerine göre ise 12 yıl zarfında her evde kanser tedavisi gören bir hasta mutlaka olacak.
İddia değil yaşadığımız gerçek bu değil mi?:
En yaygın kanser türleri Meme, Rahim, prostat, akciğer, kolon ve cilt kanseri olduğu bilinmektedir. Dikkat ederseniz tüm bu türler, vücudumuzu içerden dışarıya bağlayan, dönem dönem ıslak ve nemli olan uçların rahatsızlığıdır. Bu uçların daimi temas ettikleri tek şey çamaşırlardır. Çamaşırdaki kimyasal ise deterjandır. Deterjanda KANSER yapar.
Neden temizlik yaparız? Hasta olmamak için, mikroplardan arınmak için. Haftada, günde heran her zaman banyo yapıyoruz, çamaşır yıkıyoruz, bulaşıklarımız tertemiz, ama hastayız. Bir sene içerisinde bir evde yaşayanların hepsi sene içerisinde eczaneye ya da hastaneye mutlaka uğruyor değil mi? Normal mi sizce?
Demek ki temiz değiliz!

AÇIK VE NET; deterjanla yapılan temizlik, temizlik değil, kirletmekte değil adeta insan ve çevrede bozgunculuk yapmaktır.
Binlerce tanıdığımız var ama en güzeli sizde deneyebilirsiniz. En az bir sene uzak durun deterjanlardan bakalım vücudunuz ne hale gelecek, ne kadar dayanıklı olacak!

ÇEVREDE;
2040 yılında okyanuslarda canlı hayatının kalmayacağı söyleniyor. İşte Türkiye den belirtiler.
1974 yılında Marmara da 126 balık çeşidi varken bu çeşitlilik 2008/2009 da 26 ya, 2012 deise 20 ye inmiştir. İzmir körfezinde 200 çeşit balık yaşarken bugün sayı 2 dir. Tartışılan ise artık bu balıkları dahi yemenin doğru olup olmamasıdır. Neden? Çünkü bu canlılarda da bol miktarda deterjan atığı var.
Toplu balık intiharlarının altında yatan gerçek deniz canlılarının KANSER olmasıdır.Akvaryum satanlara sorun lütfen; akvaryumun içerisinin deterjanla temizlenmesini tavsiye eder mi? Etmez mi? Akvaryumu deterjanla temizlerseniz içerisindeki balık çok yaşamaz ölür.Dünyamızda o akvaryumdan çok büyük değildir.
Şampuan ve deterjan atık sulardaki balıkların cinsiyet değişimi ise hiç akla gelmeyen bir tehlikedir ki, gerçekleşirse canlı hayatının bitimi 2040 dan da önceye gelir. Aynı tesirin insan üzerindeki varlığını düşünmek, telaffuz dahi etmek istemiyoruz. Ama ergenlik çağındaki erkek çocuklarda görülen anormal göğüs büyümesi de dikkat edilmesi gereken bir husustur.
Peki, canlı hayatı azalır biterse ne olur?Depremler çoğalır, felaketlerin boyutu büyüdükçe büyür.Nitekim Van, Simav depremlerinden sonra bunu görmekteyiz. Depremlerin boyut değiştirdiği, artçı sarsıntıların daha sık ve büyük ölçekler de olduğu ifade edilmiştir.
Yakın bir gelecekte içme suları deterjanlı/şampuanlı akacak emin olabilirsiniz.

AMACIMIZ
Hastane kapısına iki günde olsa geç gitmek. Üç günde olsa sağlığımızı korumak, sağlamyaşamak. Ailesinde kanser hastası olan birisi topluma, kendine ne verebilir?Her gün depremle iç içe yaşamak ne derece doğru?
Herkes şuan belki algılamayacak ne demek istediğimizi. Ama bizler anlatmak zorundayız.Bilgilendirmek mecburiyetindeyiz. İş işten geçmeden, vakit varken zararın neresinden dönersek kardır diyerek.
Biz firma olarak kendi bilgi çerçevemizde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Şimdi sıra sizde! Çünkü toplum sizlerle yön bulacak, bilinçlenecek. El ele dünyaya anlatmaya.

ALTERNATİF NEDİR?

SABUN
ÇAMAŞIR SODASI
BORAKS

Karışımı ile çamaşır ve/veya bulaşık yıkamak mümkündür. Bu bir uğraşı meselesidir. Ama hassas olan insanlar yapabilir.
Her şeyin kolayından bahseden insanlara ise alternatif olarak biz varız. Ve bizim temel gaye ve amacımız kendi malımızı satmak değil, insanlığı-çevreyi deterjandan kurtarmaktır.Yaptığımız işi bu manada görürseniz alttaki satırları okuyunuz yoksa okumayınız lütfen.

Deterjanlarda Kullanılan ve Temel Aktif Maddeleri
LABSA (linear alkil benzer sülfonik asit)
SLES (sodium laureth sulfate )
STTP (sodyum tripoly phosphate)
Gibi zararlı ham maddeler olmadan
SABUN
ÇAMAŞIR SODASI
BORAKS
Gibi hammaddeler kullanılarak geliştirdiğimiz, çamaşır, bulaşık makineleri, elde ve genel temizlik için sabun tozu, banyoda kullanılan % 100 zeytinyağlı ve bitkisel yağlardan elde edilmiş sabunlar, gayet olumlu neticeler veren ama insan ve çevre sağlığına asla zarar vermeyen ürünlerdir.
Ürünlerimizin AR-GE si 1986 yılı ODTÜ mezunu İsmail Erbay ve hanımı Cumhuriyet Üniversitesi Kimya Mezunu Ayşegül Erbay tarafından bizzat yapılmıştır. Sabunculuk İsmail beyin baba mesleği olup, okuldaki staj, proje, designler vb hep sabun ve sabunu alakadar eden konularda olmuştur.
Firma olarak 2004 yılında bir ailenin durumundan çok etkilenmiş (4 kişilik bir aile ve hepsi kanser anne baba ve 2 çocuk) ve o tarihten bu güne kadar çamaşır ve bulaşık makinelerinde kullanıla bilecek ama zararlı kimyasallar içermeyecek doğal, natürel toz üzerinde (sabunbazlı) çalışılmıştır.
Özellikle 1970 ler den bu yana sabun tozu ile alakalı hiçbir çalışma yapılmamıştır. Tüm AR-GE ler deterjan ve şampuan üzerine yapılandırılmıştır.
Firma öncelikle sabun köpüğünü otomatik makineye göre ayarlamış, daha sonra ise sabunla birlikte temizlikte kullanılabilecek olan temizlik katkı maddelerinin ne tür bir etki ve temizlik sağlayacağı gibi AR-GE leri yapmıştır. Seneler süren bu çalışmalar neticesinde yüzey aktif temizlik maddesi ‘SABUN’ olan ve talimatına uygun kullanıldığı takdirde özellikle çamaşır makinesinde çok güzel netice verebilen natürel ve doğal temizlik tozları elde edilmiştir.
Bu başarı sadece Türk Mühendislerine aittir. Türkiye de başlamak üzere Dünyaya öğretmek/anlatmakta bir sosyal sorumluluk meselesidir.
Firma olarak temel prensibimiz bu ürünlerin yaygın şekilde kullanılmasıdır. Sadece zengin insanların değil fakirlerinde sağlığı önemlidir. Her kesimin kullandığı deterjan/şampuan insan ve çevreye etkisini yapmaktadır. Arabayı dahi yıkatırken oto şampuanı kullandırtmamak lazımdır.
Bu ürünlerin kullanımı deterjan gibi değil özelliklidir. Dikkat edilmesi gereken en önemli hadise miktarının az kullanılmasıdır. Çünkü temizlikte çok koyalım iyi temizlesin zihniyeti hâkimdir. Hâlbuki çok konulursa sabun hem bulaşıkta hem de renkli çamaşırlarda kendi lekesini bırakır.
Az kullanmak demek, en ekonomik hali ile temizlik yapmaktır.
Karşılaştığımız en büyük, maalesef, problem ise ürünlerimizin natürel, doğal ve bitkisel olması fakat fiyatlarının ucuz olmasıdır. Bu hali ile bu fiyatlara satamazsınız çünkü inandırıcı değil deniliyor.
Ama biz sosyal sorumluluk adına çok pahalı fiyatla sadece belli bir kesimin alım gücüne hitap etmek istemiyoruz. Natürelin, doğalın ve bitkiselinde ucuz olduğunu ispat edeceğiz.
Bu konu ile alakalı özellikle ev hanımlarına telefonda bilgi veren çağrı merkezimiz (callcenter) mevcuttur. İstediğiniz zaman sizlere de bu hizmeti vermekten memnuniyet duyarız.
Aklınıza gelen herhangi bir soru için çekinmeden arayabilirsiniz.

Ayşegül ERBAY0 552 440 44 40
İsmail ERBAY0 552 441 44 41
info@saberkimya.com.trwww.saberkimya.com.tr

Yorum bırakın