Bu İsim İşi Huzurumuza Vurulmuş En Büyük Darbedir :))

Bu kola firması kaç yıldır Türkiye’de hala öğrenemedi kültürümüzü! Şişenin üstüne isim yazmakda neymiş? Hiç mi akıllarına gelmemiş bir ismin ne töre cinayetlerine, kıskançlık kavgalarına sebebiyet verebileceğini.

Bir adam düşünün: işten geç çıkmış İstanbul trafiğinin en cafcaflı zamanında evine her zamanki saatinden gec dönmüş. Buda yetmezmiş gibi karısı mesaj atmış ‘ eve gelirken kola al’ . Mahalle bakkalına girmiş ama kolaların üzerinde isim, bir tanesinde de erkek adı yok Ayşe, Fatma, Hayriye… karısının da öyle bir ismi varki kurul toplansa yine bulupta listeye alamaz… Herhangi birini alsa evde kiyamet kopacak; “Vay efendim niye geç kaldın, Ayşeyle miydin de çıkamadın ofisten? Zaten hiç gözüm tutmuyor o kadını. Bu kolayı da o verdi di mi sana, hayatta içirmem yapmıştır bir şeyler…ıdı..vıdı..” Gece zehir . Market market dolaşsa iyice gecikecek yine krizin eşiği…

Hele bir de genç kızın elinde Ahmet yazan kola kutusuyla abisine yakalandığını düşünün… Vazgeçtim iyisimi düşünmeyin. Bende daha fazla saçmalamadan bitireyim artık yazıyı.

Yine de bu isim işi bizim toplumumuza göre değil. Demedi demeyin 🙂

Perestu Sultan

2 Responses to Bu İsim İşi Huzurumuza Vurulmuş En Büyük Darbedir :))

  1. :))) Çoook hoş bir açıdan bakmışsın bu isim olayına, bayıldım yaa..Mesela ben bakıyorum benimkinin aldığı kolanın isim bölümüne ne yalan söyleyeyim. 😛 ama çok şükür sadece bakıyorum, bakmakla kalmam şükredilecek bir olay ama değil mi.. ;))

Yorum bırakın